Segítőkész ügyfélszolgálat: Az asztalosoknak IS mi segítünk  +36-1/300-9030

Blog

Az alumínium szellőzőrács legfőbb előnyei a konyhában

Vasalatwebshop
Az alumínium szellőzőrács legfőbb előnyei a konyhában

Az alumínium szellőzőrács segítségével könnyen megszabadulhatunk a konyhában terjengő ételszagtól, hiszen legyen a vacsora bármilyen finom, jó, ha friss levegőben fogyaszthatjuk el. A minőségi páraelszívók és szellőzőrácsok minden konyha szerves részét képezik, ugyanolyan fontosak, mint a sütők, főzőlapok, hűtőszekrények és egyéb berendezések. Éppen ezért konyhatervezés során fontos a megfelelő szellőzés kivitelezése, amelyhez természetesen elengedhetetlenek a minőségi eszközök is.

Az alumínium szellőzőrács elsődleges szerepe otthonunkban

 

Amikor egy konyhát új készülékekkel szerelünk fel, érdemes elegendő időt szánni arra, hogy felmérjük ennek a túl gyakran elhanyagolt készüléknek a lehetőségeit. Emellett fontos, hogy olyan szellőző berendezést és kiegészítő eszközöket válasszunk, amelyek a legmodernebb technológiát használják. Érdemes a szűrőket is egy kalap alá venni, amelyek tisztábbá tehetik otthonunkat, és tüdőnket is kímélik a kellemetlen szagoktól és a nehéz portól. 

 

Az alumínium szellőzőrács a szellőztetés igen fontos eleme, melyre a rendszerek elszívó, valamint befújó pontján is fontos szerepet töltenek be. Bizonyos helyiségek, például a konyha és annak elemei jobban ki lehetnek téve különböző szagoknak főzés, sütés közben, ezért fontos, hogy a levegő keringése maximális minőségben történhessen. 

 

Az alumínium szellőzőrács hosszú élettartama, strapabírósága miatt kiváló választás, nem véletlenül alkalmazzák családi házak mellett csarnokokban, valamint ipari helyiségekben is.

 

Az egészség megőrzése szellőztető rendszer segítségével

 

Az Egészségügyi Világszervezet a főzés során keletkező füstöt „a konyha gyilkosának” nevezi, amely világszerte 3,8 millió korai halálesetért felelős – ezek 8%-át a beltéri levegő szennyezettségéből eredő tüdőrák okozza.

 

Bár ez alapján úgy tűnhet, hogy manapság mindenhol jelen vannak a rákkeltő anyagok, de fontos, hogy ne essünk pánikba. A toxikológia egyik alapelve, hogy „a dózis teszi a mérget”, tehát bár a főzőfüst tartalmaz káros anyagokat, a kockázat hatékonyan kezelhető megfelelő szellőztetéssel.

 

Tanulmányok kimutatták, hogy a szagelszívó berendezés a konyhában akár 50%-kal is csökkentheti a tüdőrák kockázatát. 

 

Viszlát kellemetlen szagok!

 

Tudtad, hogy az emberek nem érzik a szagokat a saját otthonukban? A tanulmányok azt mutatják, hogy képesek felismerni egy másik otthon kellemetlen szagát, de a saját otthonunkban ez nem jellemző. 

 

Miért? Nagyon könnyen hozzászokunk a szagokhoz. Ezt hívják szaglási alkalmazkodásnak, amely következtében könnyedén figyelmen kívül hagyjuk a nappali helyiségben lévő függönyeinkre tapadt fokhagymás garnélarák tartós illatát.

 

Mit tehetünk az olyan kellemetlen szagok ellen, amelyeket nem is érzünk? Nos, az egyik lépés az ezeket okozó szagok eltávolítása, amelyre egy jó minőségű szellőzőrács és hatékony elszívóberendezés képes.

 

A legmodernebb páraelszívók elszívják ezeket a szagokat, és bonyolult szűrőkön vezetik át. A mechanizmustól függően a páraelszívó vagy visszavezeti a megfelelően szűrt (most már szagoktól mentes) levegőt, vagy azt az otthonunkon kívülre fújja.

 

Konyhád szellőztetésével kapcsolatban bővebben olvashatsz hasznos tippeket a honlapunkon található többi blogcikkben! Böngészd végig a nagyszerű ötleteket és trükköket, hogy otthonod kényelmes és praktikus lehessen, minőségi vasalatok és egyéb eszközök segítségével!